Φωτισμός (LED)

Η αντικατάσταση των συμβατικών λαμπτήρων ή λαμπτήρων οικονομίας με αντίστοιχους τεχνολογίας LED, επιφέρει εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως και 85%, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και καλύτερης ποιότητας φωτισμό.

Η ISPS διαθέτει μεγάλη εμπειρία στο φωτισμό LED. Είναι στελεχωμένη από έμπειρους μηχανικούς, εξειδικευμένους στα συστήματα φωτισμού. Αναλαμβάνει την μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων φωτισμού με λαμπτήρες τεχνολογίας LED. Πρωταρχικός στόχος της ISPS είναι η ικανοποίηση των πελατών της, παρέχοντας τη βέλτιστη λύση σε κάθε περίπτωση, με το μέγιστο δυνατό όφελος γι’ αυτούς.

Μπορείτε να δείτε τον κατάλογο προϊόντων εδώ.

Οφέλη λαμπτήρων LED:

Το σύστημα φωτισμού ευθύνεται για ένα μεγάλο μέρος της συνολικής ηλεκτρικής κατανάλωσης ενός χώρου. Οι λαμπτήρες τεχνολογίας LED μπορούν να αντικαταστήσουν τους συμβατικούς λαμπτήρες, αλλά και τους λαμπτήρες οικονομίας και φθορισμού, με σημαντική μείωση στην κατανάλωση και πολλαπλά οφέλη.

Οι λαμπτήρες LED μετατρέπουν το σύνολο σχεδόν της ηλεκτρικής ενέργειας σε φως, με ελάχιστες απώλειες σε θερμότητα. Η θερμοκρασία ενός καλού λαμπτήρα LED δεν θα ξεπεράσει τους 50oC, αποφεύγοντας την θερμική επιβάρυνση ενός χώρου και εξαλείφοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς από επαφή με εύφλεκτα υλικά.

Καταναλώνουν ελάχιστη ηλεκτρική ενέργεια, επιφέροντας εξοικονόμηση περισσότερο από 85% (!) σε σχέση με τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, 50% με τους λαμπτήρες οικονομίας και 45%-57% με τους λαμπτήρες φθορισμού. Ο χρόνος ζωής τους μπορεί να φτάσει μέχρι και 50.000 (!) ώρες λειτουργίας σε σχέση με τις 1.000 ώρες λειτουργίας των λαμπτήρων πυρακτώσεως, τις 8.000 ώρες των λαμπτήρων οικονομίας και τις 10.000 ώρες των λαμπτήρων φθορισμού. Έχουν αυξημένη αξιοπιστία, δεδομένου ότι δεν διαθέτουν ballast ή εκκινητή (starter), ενώ έχουν μεγάλο εύρος τάσης λειτουργίας, παρουσιάζοντας μεγαλύτερη ανοχή σε βυθίσεις τάσης του δικτύου. Η φωτεινότητά τους παραμένει σχεδόν αναλλοίωτη με την πάροδο των ετών, ενώ η εκκίνησή τους γίνεται ακαριαία, αποδίδοντας αμέσως το 100% της φωτεινότητάς τους.

Οι λαμπτήρες LED είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και τον χρήστη. Δεν διαθέτουν Υδράργυρο, Μόλυβδο ή άλλες τοξικές ουσίες όπως περιέχουν άλλα είδη λαμπτήρων, δεν εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα, υπεριώδη ή υπέρυθρη ακτινοβολία και δεν έχουν αρνητική επίδραση σε ευαίσθητα υλικά, όπως ρούχα ή χαρτί.

Οι λαμπτήρες LED είναι συμβατοί με όλους σχεδόν τους τύπους συμβατικών λαμπτήρων, διατίθενται σε τρεις χρωματικές αποχρώσεις, ζεστό λευκό (κίτρινο), φυσικό λευκό και ψυχρό λευκό (μπλε), ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένοι λαμπτήρες που μπορούν να δώσουν οποιαδήποτε χρώμα με τη χρήση τηλεκοντρόλ. Μπορεί να γίνει επιλογή μεταξύ απλών και ντιμαριζόμενων λαμπτήρων LED, για αυξομείωση της φωτεινότητας. Απαιτούν μηδενική ή ελάχιστη επέμβαση στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση (αφαίρεση ballast), καθιστώντας τους ιδανική λύση για κάθε εφαρμογή. Το κόστος κτήσης τους πλησιάζει το κόστος των λαμπτήρων οικονομίας ενώ η απόσβεσή τους γίνεται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να δείτε την αντιστοιχία των λαμπτήρων LED και την εξοικονόμηση σε σχέση με τους συμβατικούς λαμπτήρες εδώ.